ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο «Φιλανθρωπικός Σύνδεσμο ΙΘΑΚΗ» σε συνεργασία με νευρολόγους ιατρούς , ψυχολόγους και άλλους φορείς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Μαϊου 2013 στη Λεμεσό ημερίδα όπου πραγματοποιήθηκε δωρεάν τεστ μνήμης για άτομα άνω των 60, μια διαγνωστική προσπάθεια του εντοπισμού της ασθένειας της άνοιας. Τα τεστ που διενεργήθηκαν κατόπιν ραντεβού και οι διαλέξεις, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Grammar School , Πάνθεα στη Λεμεσό. Η ημερίδα διήρκησε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Εκτός από την εξέταση αυτή δόθηκε και μια σειρά διαλέξεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, πρακτικές συμβουλές για επιτυχημένα γηρατειά χωρίς άνοια και Πρακτικές οδηγίες στη φροντίδα των ανοϊκών ατόμων. Στις διάλεξεις αυτές ομιλητές ήταν τρεις καταξιωμένοι επιστήμονες, ο δρ Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος ειδικεύεται στην Ειδική Νευρολογία, η δρ. Κρίστυ Κονναρίδη – Σωτηρίου που ειδικεύεται στη διατροφή, στην άσκηση και στην προληπτική ιατρική και ο Δρ Κωστής Προύσκας ψυχολόγος , Δρας Γεροντολογίας.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Σύνδεσμος ΙΘΑΚΗ ευχαριστεί τους χορηγούς και εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους στην όλη εκδήλωση και δεσμεύεται ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος Ιθάκη ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, 8:30-14:00 για εγγραφές, στο πολιτιστικό κέντρο Γερμασόγειας στην Λεμεσό. Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8:30 μέχρι τις 14:00 και θα δέχεται ασθενείς 1ου και 2ου βαθμού κατόπιν εγγραφής τους. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 . Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σύνδεσμό μας στο 7000 86 06 και στο info@ithakicyprus.com.