ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο «Φιλανθρωπικός Σύνδεσμο ΙΘΑΚΗ», ο οποίος ιδρύθηκε στην Λεμεσό με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 με την στήριξη του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου ο σκοπός είναι η επιμόρφωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας αλλά και η προσφορά στην βελτίωση των υπαρχόντων μέσων και τρόπων αντιμετώπισης και ανακούφισης των ασθενών.
Για την υλοποίηση των σκοπών αυτών ο Σύνδεσμος προβαίνει συχνά σε ενημερώσεις του κοινού για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης μέσω διαλέξεων, Επιπλέον στις 25 Μαΐου 2013 σε συνεργασία με νευρολόγους ιατρούς , ψυχολόγους και άλλους φορείς διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Grammar School Πάνθεα στη Λεμεσό, ημερίδα όπου πραγματοποιήθηκε δωρεάν τεστ μνήμης για άτομα άνω των 60, μια διαγνωστική προσπάθεια του εντοπισμού της ασθένειας της άνοιας. Ο Σύνδεσμος Ιθάκη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος Ιθάκη ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, στο πολιτιστικό κέντρο Γερμασόγειας στην Λεμεσό. Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8:30 μέχρι τις 13:30 και δέχεται ασθενείς 1ου και 2ου σταδίου άνοιας κατόπιν εγγραφής τους. Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 . Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σύνδεσμό μας στο 7000 86 06 και στο info@ithakicyprus.com.