Οδηγός για επαγγελματίες υγείας

Ν. Καρπαθίου, Α. Ευθυμίου, Σ. Τρυφωνόπουλος, Δ. Ποταμιάνου, Δ. Καβουρίδη, Ο. Λυμπεροπούλου, Κ. Νικολάου, Π. Σακκά

noitiki askisi pictureΟι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που ενισχύουν τη μνήμη και τις άλλες νοητικές λειτουργίες προκαλούν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επαγγελματιών υγείας, ενώ οι σχετικές έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης όχι μόνο στους ασθενείς με γνωστικές διαταραχές αλλά και στους υγιείς ηλικιωμένους.

Το πρώτο μέρος του οδηγού περιλαμβάνει πληροφορίες για την Άνοια, τη Νόσο Αλτσχάιμερ, την Ήπια Νοητική Διαταραχή και για τις τρεις κυριότερες νοητικές παρεμβάσεις: τη νοητική ενδυνάμωση, τη νοητική εκπαίδευση και τη νοητική αποκατάσταση.

Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται πρωτότυπες νοητικές ασκήσεις που αφορούν στην προσοχή, στη μνήμη, στο λόγο, στη σκέψη και στις εκτελεστικές δεξιότητες. Οι ασκήσεις είναι απολύτως προσαρμοσμένες τόσο στην ελληνική πραγματικότητα και κουλτούρα όσο και στην ηλικιακή ομάδα που αυτές απευθύνονται.
Ο οδηγός Νοητική άσκηση είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας εξειδικευμένων επιστημόνων και αποσκοπεί να αποτελέσει εργαλείο αναφοράς για τους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Άνοιας.

Εκδόσεις:
Layout 1
Αρμενοπούλου 32, Θεσ/νίκη, τηλ. 00302310 208731 – 00302310 968180
Διαστάσεις: 17×24 εκ. (μαλακό εξώφυλλο) – Αριθμός σελίδων: 342